torstai 5. heinäkuuta 2012

Valmis mihin vaan?


Tuossa viime viikonlopun pitkän ja karkintäyteisen junamatkani aikana pohdiskelin sitä, mitä ihminen on valmis tekemään rakkauden eteen. Mihin sitä olisi valmis ihastuksen vuoksi?

weheartit.com

Miettikääs nyt mitä kaikkea sitä on maailmassa tehty rakkauden eteen. Mitä itse olette tehneet sen eteen?

Ja miettikää, kun vertaa näitä tekoja siihen, mitä rakkaus tai ihastus oikeasti on: Tunne.


Nii'in... On aika selvää, että ihminen on valmis moneen tuntemuksiensa tähden.

En ole aikasemmin ikinä ymmärtänyt kaukosuhteita tai varsinkaan jotain ulkomaille toisen ihmisen perässä muuttavia. Eikö olisi helpompi antaa olla ja etsiä joku muu? Mikä määrä tuhlattua aikaa, rahaa ja turhia kyyneleitä! Ähh.


Mutta niin minäkin taas viikonloppuni vietin: reissun päällä. Siinähän se kuluu, 10 tuntia junassa kertaa 2. No viimeksi matkustin 13 tuntia kestävillä vuoroilla eli yhteensä 26 tuntia viettääkseni itse kohteessa 24 tuntia. Kyllähän sitä mietti, että onko tässä mitään järkeä. Eikä tuo ilmaista ole! Varsinkaan hänelle, jolla ei ole enää opiskelijakorttiakaan voimassa.

Ja silti minulla on olo, että tässä on järkeä. Kuinka vahva tämän olo on niillä, jotka deittailevat yli mannerrajojen?! Miten se voi edes olla niin voimakas, että sellaiseen ryhtyy? Ehkei sitä voi ymmärtää ennen kun se sattuu osumaan omalle kohdalle. Vähän kuin monessa muussakin suhteisiin liittyvissä asioissa.


Kuinka vahva ihastumisen tunne on niillä, jotka menevät naimisiin tapailtuaan puoli vuotta? Tai niillä jotka muuttavat yhteen tunnettuaan 3 viikkoa?

Samalla mietiskelin sitä, mitä sitten ei olisi valmis rakkauden tai ihastuksen eteen tekemään? Hirveän vaikeaa sanoa etukäteen, mihin sitä olisi valmis ja missä tulisi raja. Tai siis helppohan sanoa, että sitä en kyllä tekisi ja tätä en kyllä jättäisi. Mutta entä kun se järjestön megaihastus sattuu tielle? 



Kyllähän sitä on maailmassa nähty mitä älyttömämpiä tempauksia rakkauden nimissä. Ihmiset jättävät vaimonsa ja lapsensa, muuttavat kauas perheistään tai antautuvat väkivaltaiselle suhteelle rakkauden nimissä. Ei siis kai auta kun toivoa, että vaikka kuinka olisi ihkua niin järki pysyisi päässä. Ellei pysy niin sanokaa sitten joku mulle, että hei haloo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti