maanantai 21. toukokuuta 2012

It's almost summer.

Aiai, tänään on ollut ihan mahtipäivä kuulkaa! Ekan lomaviikon eka päivä & aivan superupea keli, wouu! T-paidalla sai kulkea, sellanen +25, ahh. 



Päivä ei siltikään valitettavasti kulunut missään puistossa tai rannalla loikoillessa, vaan kivasti kivassa kirjastossa kivasti opiskellessa kivaa psykiatriaa kivoista lääkäreiden käsikirjoista ja Lääkärilehdistä! Omg. Oon siis onnistunut hankkimaan itseni sairaanhoidon opiskelijoille tarkoitetulle kurssille, ja nyt pänttään siis "tyypillisimpiä masennustilojen hoidossa käytettäviä lääkeaineita" ja psykoosin prodromaalioireiden ilmenemistä?! Ei siinä mitään, hirveän mielenkiintoista toki, mutta hiukan tuntuu kuin mandariinikiinaa lukisi kun ei ole mitään varsinaista taustatietoa asioista eikä tunne käsitteitä. Vaihtelua yhteiskuntatieteiden opiskeluun! Jee. Ja siis teen näitä hulluja rästitehtäviä ihan pimeällä aikataululla nyt kun lukuvuosi on jo loppunut, koska olin niin laiska silloin, kun se ei ollut vielä loppunut. 



Kulutin hurjan viikonloppuni aikana ainoat päälleni oikeasti mahtuvat farkut haaravälistä puhki (ei lenkille meneminen mitään olis..?) ja jouduin siis hakemaan uudet Seppälästä. Ihan perusfarkut vaan, 35e, auts. Käytettyä tulee ainakin, eli taloudellisen menetyksen kestänee.

Lisäksi kävin hakemassa H&M:ltä tuollaisen aurinkolasipussukan. Kun muuten lojuvat aina kassin pohjalla naarmuuntumassa, ja ystävälläni oli tuollainen pinkkinä. Niin olihan sellainen nyt pakko mennä heti ostamaan. Hintaa oli 3e. Värivalintani on suht... yllättävä, enkä edes pidä tuosta väristä, mutta jotenkin se vaan oli niin järkyttävän näköinen että lähti mukaani. :D Niin ruma, että melkein hieno.

 

Tässä iltasella vielä aikani kuluksi hengailin Nelly.com:ssa ja H&M:n nettisivuilla (olisi ollut noita psykiatrian juttuja tekemättä, kummasti kiinnosti nettikauppakuolailu taas..) ja bongasin tämmöset H&M:n nettisivuilta, kuinka ihania! Oih, oih! Varsinkin toi jälkimmäinen on niin herkullinen! Nyt on kuitenkin vaan pidättäydyttävä ylimääräisistä läpiturhista menoista, ei auta kun itkeä verisiä kyyneleitä ja katsella näiden kuvia.



En muuten oikeasti ole sellainen ostan & ostan & ostan - ihminen kun täältä saattaisi ymmärtää. Ja vaikka täällä on paljon juttua H&M:n tuotteista, liike ei mitenkään kuulu lemppareihini, koska heidän tuotantonsa ei mitä ilmeisimmin ole kaikista eettisimmästä päästä. Ikean kohdalla sama juttu. Minua muuten oksetti se Ikean kampanja, että "osta Ikeasta pehmolelu ja lahjoita se sitten sairaalan lasten osastolle"! Muuten hirveän kiva, mutta kun kelaa kuka ne pehmolelut tekee, ja missä oloissa, kampanja on kaksinaismoraalin huippu.

Ostan ison osan vaatteistani kirppareilta, enkä kuluta paljoa rahaa uusiin vaatteisiin. Uusia vaatteita ostan yleensä vain, jos tiedän oikeasti (!) tarvitsevani jotain. Esimerkiksi nyt näitä farkkuja, kun entiset olivat kuitenkin käytössä lähes joka päivä. 



Tottakai täysin turhaakin tavaraa tulee hankittua, vaikkei siinä ole mitään järkeä, ja myöhemmin kaduttaa. Minua kiinnostaa eettinen kuluttaminen ja haluaisin tietää, kuka kamani tekee ja missä ja miten, mutta nykymaailman menossa harmillista on se, ettei näistä asioista voi olla varma ellei osta suoraan tekijältä, ja siihen ei tällä hetkellä tulot ihan yllä. Vaikka valintakysymyksiähän nämä on, voisin ostaa esim. talvitakkini joltain suomalaiselta käsityöläiseltä ja jättää takkiin sopivan pipon, huivin, rannerenkaan ja kengät ostamatta. Ihminen on heikko eläin, on kai kuitenkin jo yksi askel parempaan suuntaan, että näitä asioita miettii ja nämä tiedostaa. Vaikkakin sanotaan että pahin on se, joka tietää mikä on oikein ja tekee silti väärin.

Tämän kevyen avautumisen kunniaksi voinkin esitellä ystävältäni saamani H&M:ltä hankitun lahjan! Tosi hyvä väli muuten.


4 kommenttia:

  1. Ulkona meinas jo melkein läkähtyä, onnea vain kesällä, kun on +40 :(
    Jäi mietityttämään tuo Ikea-juttu, kuinkakohan tarkasti/löyhästi kyseinen firma oikeasti valvoo työntekijöidensä työoloja? Onhan sellaisiakin isoja firmoja, jotka oikeasti välittävät, ketä ne pehmolelut ompeleekaan. Näistähän ei voi koskaan tietää :/
    kirppistely kunniaan! Hetken kun kiertää kirppareita ei vaan kykene enää maksamaan GT:n "ihan jees"-paidasta 10€ kaupassa :D
    bib

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikea ei käsitykseni mukaan taida kuulua näihin, jotka oikeasti välittävät. :D Valitettavasti! Eihän sellaisia määriä ihan turhaa kamaa ole edes mahdollista tehdä, jos välittää yhtään mistään. H&M on ainakin yrittänyt parantaa, ellei muuta niin imagoaan.. En tiedä onko mikään muu oikeasti parantunut niiden tuotannossa, vai ovatko vaan palkanneet parempia markkinointi-ihmisiä ja mainoksentekijöitä.

      Kirppistellessä omatunnon tuska puolittuu, kun ei itse osta vaatetta epäeettisestä paikasta, vaan joku muu paahapaha ihminen on sen jo tehnyt ja itse vaan eettisen ekologisesti ostan sen kirpparilta. :D Ihanaa itsensä huijaamista, hähäh.

      Poista
  2. Jooh... Täällä tänä aamuna töihin pyöräillessä taisi olla vaan +5C paikkeilla... Panta päässä korvia suojaamassa ja lapaset kädessä... Niin että mikä helkkarin kesä :D.
    Noh, jos jotain lohtua hakee, niin on tännekin loppuviikosta "lupailtu" päiväksi +18C paikkeille lämpöä :p.
    Jospa se kesä tännekin tulisi, viimeistään heinäkuussä!

    Itse ostan silloin tällöin uusia vaatteita, mutta toisaalta käytän niitä vuosia ja parhaimmillaan kulutan ne puhki asti. Toki käyn välillä kirpparilla ja olen myös kavereilta saanut heidän pois heivaamiaan vaatteita. Että ehkä osaltaan olen myös hyvä ihminen :D.

    VastaaPoista
  3. Kyllä se kesälöinen sieltä saapuu, hitaasti mutta varmasti! (;

    Mäkin perin aika paljon kanssa pikkusiskoltani vaatteita.. :D Ja he minulta!

    VastaaPoista