tiistai 14. helmikuuta 2012

Kirjavinkki: Hyvä Sängyssä

Kirjavinkki!

Jennifer Weinerin Hyvä Sängyssä.. Kyllä!

Kirjamakuni on enemmän pohdiskelevien tai jopa filosofisten teosten (esim. Coelhot ovat ehdottomia suosikkejani) suuntainen, mutta tähän kirjaan tartuin sillä a) tarttumalla siihen sain sen pelastettua kirpparille joutumiselta b) sillä on aika huomiota herättävä nimi (varsinkin kun kirjan bongaa äitinsä kirjastosta, ja korvia kerkesi hetkellisesti jo punottamaan) ja c) takakannen selostus oli vähintäänkin kiinnostava:

"Elämää XL-kokoisen naisen kanssa" oli jutun otsikko, ja sen alapuolella luki kirjoittajan nimi: "Bruce Guberman". Bruce Guberman oli ollut poikaystäväni hieman yli kolme vuotta siihen asti, kun olimme kolme kuukautta siiten päättäneet pitää taukoa. Näin ollen saatoin vain olettaa, että "XL-kokoinen nainen" olin minä." Kun naistenlehti julistaa Cannien olevan lihava, hänen maailmansa kääntyy nurinniskoin. Alkaa todellinen rumba, jossa rempseä huumori, taistelutahto ja kova itseluottamus ovat tarpeen.

Nam.

Tämä kirja kuuluu kirjoihin, joiden ei soisi koskaan loppuvan. Teoksen päähenkilölle sattuu ja tapahtuu asioita, joita ei tosielämässä ehkä ihan tapahtuisi, mutta myös paljon sellaista, joka voisi osua kenen tahansa Tiina Tavallisen kohdalle. Ehdin lukukokemukseni aikana tykästymään niin paljon päähenkilö-Cannieen, että viimeisen sivun luettua tuntui, kuin olisi juuri menettänyt paremmankin luokan ystävän. Pimeetä, tiedän. Joidenkin kirjojen kanssa vaan käy niin!

Kirja oli kaikessa hömppäisyydessään yllättävän pohdiskeleva. Tai ainakin ajatuksia herättävä. Suosittelen kaikille, mutta ennen kaikkea niille, joiden olisi aika pysähtyä hetkeksi miettimään, onko niillä hemmetin jenkkakahvoilla (joita ei ihme kyllä näy missään) niin merkitystä. Mars mars kirjastoon! 


Minä kelju ihminen häpeilemättömästi pöllein kuvan täältä. Hyvä kirjablogi muuten, kurkatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti