keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Salarakkaudesta.

Salarakas. Toisin sanoen henkilö, joka tapailee, deittailee tai jopa seurustelee enemmän tai vähemmän salaa ihmisen kanssa, jolla on toisaalla virallinen suhde. Ja on siis tietoinen tilanteesta. Olen aiemmin voimakkaasti tuominnut salarakkauden ja ihmiset, jotka sortuvat varattuihin miehiin tai naisiin ja ehdoin tahdoin rikkovat näiden ihmisten suhteet ja perheet sekä aiheuttavat suunnatonta surua ja tuskaa. Itsekkäitä, kylmiä ihmisiä. 


Miten on mahdollista, että löydän itseni ajautumassa tähän jamaan?


Niin. Sitä mietin nyt, kun on sen pohdinnan aika, haluanko saavuttaa salarakkaan statuksen. En ole haluamalla halunnut tätä. Metsästykseni kohdistuu kyllä vapaisiin miehiin. Kuten tälläkin kertaa. Sattumalta kuitenkin sain muutaman mutkan kautta vihiä, ettei tässä hommassa ole kaikki kohdillaan. Nyt ei ole puhtaat jauhot pussissa. Kysyttyäni asiaa suoraan sain varmistuksen huhujen paikkansapitävyydestä. Jep, avoliitossa asuva perheenisä.

En tiedä, miten hän teki sen. En osannut epäilläkkään mitään tällaista. Hänen avovaimonsa kuulemma sillon tällöin epäilee jotain, muttei mies pelkää kärähtämistä. 


Monet epäilee, harvat tietää ja lopuille ei kerrota.


Minun asiakseni jäi tässä tilanteessa pohtia, mitä seuraavaksi. Mies olisi kyllä halukas tapailemaan minua. Mutta olenko minä? Minulla on tämän ihmisen seurassa oikeasti hauskaa. Hän on ulkoisesti kaikkea, mikä miehessä minua miellyttää. On kuitenkin nyt päivän selvää, etten koskaan saa häntä itselleni. Enkä ehkä haluaisikaan. Hän kuuluu ja tulee kuulumaan toiselle naiselle, hän olisi minulla vain hetken lainassa. Haluanko ottaa riskin ja ihastua ehkä todenteolla? 

Lähteä leikkiin jossa en voi voittaa?


Itse en ole pettäjätyyppiä. Parisuhteesta on kertynyt kokemusta, sekä siitä, kun suhteessa menee todella huonosti. En kaikesta huolimatta ole koskaan pettänyt kumppaniani, enkä voisi kuvitella niin tekeväni tulevaisuudessakaan. Minua mietityttää, millainen ihminen pettäjä on. Tekeekö pettäminen ja salaisen rinnakkaissuhteen ylläpitäminen ihmisestä läpensä pahan? Millainen ihminen pystyy ajamaan töistä salarakkaansa luokse ja jatkamaan sieltä kotiin puolisonsa luokse olematta asiasta moksiskaan? Mikä ajaa ihmisen toimimaan niin? Näihin kysymyksiin ei osannut herra itsekkään vastata.

Mikä taas saa minut suostumaan edes miettimään tämän ihmisen tapaamista uudelleen? Sen kun tietäisin. Sairaalloinen itsekkyys, jännitys, kielletyn hedelmän houkutus vai lapsellinen uhma? Minua ei ole petetty, mutta kylläkin jätetty toisen naisen vuoksi. En tiedä miltä petetyksi tuleminen tuntuu, mutta voisin kuvitella sen tuntuvan vielä sata kertaa pahemmalta kuin sen, että sanotaan suoraan että kyllä mä susta tykkään, mutta olen ihastunut toiseen. Mietin paljon deittini avovaimon ja lapsen tunteita ja sitä, mitä tapahtuu jos tämä kaikki selviää heille? Olenko minäkin silloin vastuussa heidän surustaan? Toisaalta mielessäni on ajatus, jonka mukaan en todellakaan ole vastuussa miehen valinnoista. Hän on päättänyt pettää, en minä. On houkutteleva ajatus ottaa miehestä irti se, mikä on saatavilla, ja jättää loput hänen murehdittavakseen.

Tässä asiassa ei tarvitsee kauaa miettiä, mikä olisi oikein ja mikä väärin. Tekisikö oman etuni ja haluni mukaisesti toimiminen minusta läpensä pahan?  


Salarakkaan raskas taakka – voiko niin edes sanoa?


4 kommenttia:

  1. Et tiedäkään, kuinka paljon tämä herätti tunteita...
    Sen verran haluan kommentoida, että jos päädyt siihen että jatkat tämän herran tapailua, niin pidä helkkarin hyvä huoli ehkäisystä!!
    Itse olen syntynyt tällaisen suhteen tuotteena, sillä erolla, että äitini sai tietää miehen perheestä vasta sitten, kun kertoi olevansa raskaana tälle...
    En tiedä, saiko perhe tietää koskaan miehen seikkailuista, mutta minun elämässäni ei ole ainakaan tätä ihmistä näkynyt..
    Eikä äitinikään suostunut kertomaan mitään tarkempia tietoja ennen kuin olen täysikäinen (kyselin asiasta pienempänä), mutta eipä ole tähän päivään mennessä tullut kyseltyä enempää...
    Toki olen miettinyt lukemattomia kertoja ja pahoja asioita koettuani, millainen ihminen olisin ja millainen elämä mulla olisi ollut, jos mulla olisi ollut isä...

    Ainoa mitä toivon tässä tapauksessa on se, ettei lapset saisi tietää asioista, se tulee 100% varmasti vaikuttamaan heihin...
    Itselläni viha nousee vain nuita miehiä/naisia kohtaan, joiden on pakko mennä parisuhteeseen, tehtävä vielä siihen lapsia ja sitten kun ollaan vähänkään tyytymättömiä nykyiseen elämään, niin etsitään parempaa seuraa muualta !!
    Muutenkin tuntuu, että nykyisin parisuhteet ovat vain kertakäyttökamaa ja lähdetään etsimään parempaa, kun entinen alkaa kyllästyttää :(.

    Voi siis ehkä tästä sekavasta kommentista tajuta, että minuun ja elämääni on tämä oma juttu vaikuttanut suuresti ja aikanaan toi myös omat ongelmansa omaan parisuhteeseeni, luottamus miehiin kun ei ole kovin korkealla ollut itselläni...

    Periaatteessahan sua ei voi syyttää tilanteesta, mies kun pettämisen valinnan on tehnyt, mutta kun olet nyt kuitenkin selvillä asiasta missä mennään... Niin pystyt tekemään sen "oikean" päätöksen aika helposti..
    Ja varmastihan asia on niin, että jos et sinä ala leikkiin, niin sitten tuo mies etsii jonkun muun, kun ei typeryydessään voi parisuhteensa ongelmia selvittää avovaimonsa kanssa ja pistää voimiaan parisuhteensa kuntoon laittamiseen :(.

    Tsemppiä sulle, ei ole varmasti helppoa... Mutta luulen, että tulet itsesi satuttamaan pahasti, jos tuohon lähdet mukaan...
    Siksi voisikin olla helpompi lähteä pois jo tässä vaiheessa ennenkuin suurempia tunteita on pelissä, eiköhän niitä oikeasti sinkkujakin löydy vielä tuolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pitkästä ja todella hyvästä kommentistasi!

      Pistit kyllä minut todella miettimään asiaa uudesta näkökulmasta. En ollut ajatellut asiaa näin pitkälle, vaikka olisi kyllä pitänyt todellakin. Onneksi hiukan sait avaamaan silmiä. Varsinkin kun tällä ihmisellä on jo valmiiksisuhteensa ulkopuolella lapsi, josta ei pidä huolta!

      Jotenkin kommenttisi luettuani tuli tyhmä olo, että mitä edes jahkailin tässä asiassa, hommahan on päivän selvä. Onneksi suurempaa vahinkoa ei tosiaan kerinnyt tapahtumaan, vaan sain hommasta vihiä. Mies itse ei luultavasti olisi kertonut mitään ikinä, ellen olisi pakottanut häntä.

      Kiitos ravistelusta, tuli tarpeeseen, huh.

      Poista
    2. Kiva, jos kommenttini auttoi päätöksen teossa :).
      Ja hienoa tosiaan, että sait jo aikaisessa vaiheessa asian selville!
      Kunpa ihmiset muutenkin ajattelisivat enempi ja pidemmälle asioita elämässään, silloin tämä maailmakin saattaisi olla parempi paikka elää.

      Poista