maanantai 20. helmikuuta 2012

Parvekejumalat (2010)

Taas pukkaa kirjavinkkelivonkkelia!

Bongasin sattumalta tuollaisen lukupäiväkirjan ja inspiroiduin. Kuuttaren Lukupäiväkirja antoikin tämän kirjoista avautumisen idean. Olen sellainen överilukija. En usein lue mitään pitkiin aikoihin, sitten syystä tai toisesta tartun johonkin teokseen, ja tästä seuraa parin, kolmen viikon lukuputki, jolloin nukun 2-4h yössä ja luen jotain vajaat 10 kirjaa. Vedän siis homman överiksi, kun kerran aloitan.

Anja Snellman - Parvekejumalat (2010)

Upea teos! Kirjan sisäkannessa teosta kuvataan seuraavanlaisesti: "Parvekejumalat on länsimaisesta elämänmenosta haaveilevan somalitytön ja islamista turvaa ja kadonneita arvoja etsivän suomalaisnaisen tarina, joka viettelee, ravistelee ja satuttaa."

Vähän hienoa! Kirjasta on Youtubessa esittelyvideo! En tiennytkään että tämmöisiäkin tehdään.



Jälleen kerran pieni sisäinen yhteiskuntatietelijä on sitä mieltä, että tämäkin teos pitäisi olla pakollinen kaikille yhteiskuntatieteitä ja sosiaalialaa opiskeleville. Kirjassa on kuvattu hienosti ja välillä karmivasti se, millaista voi olla joutua itselleen täysin vieraiden arvojen keskelle. Kirjan toiseen päähenkilöön samaistuminen kävi helposti, ja teos avasi silmiä. Tämä voisi olla hyvä aloituspakkaus kaikille maahanmuuttotyöhön haluaville! Ei mikään kovin onnellinen teos, mutta sellainen elämän makuinen.

Oujee, kannattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti